Waarom is dit?

Het is als bierglazenverzamelaar leuk om achter de diverse glazen een verhaal te zoeken. Iets om met medeverzamelaars over te praten en zo elkaar op de hoogte te houden van de diversiteit die de glazen in zich hebben. Hoe klein de verschillen soms ook zijn. En dat levert in veel gevallen leuke gesprekstof op.

Toch heb ik op de volgende bevinding nog geen reactie vernomen van collega verzamelaars. Het gaat hier om de bierglazen van het merk Adler, van de Belgische brouwerij Haacht in Boortmeerbeek. Het logo bevat onder andere een adelaarskop die afwisselend naar links, naar rechts of rechtuit kijkt. Maar dat is het probleem niet. Wat mij opviel was het feit dat er, kijkend naar het glas, links van de adelaarskop in schild een cijfer staat vermeld. Verschillende cijfers. En ook in diverse drukvormen: klein zwart, iets groter rood. Als voorbeeld zie je bij het glasnummer Adler - 01480 een zwarte 9 staan, bij het bierglas Adler - 07277 een 3 en bij bierglas Adler - 03179 een 7.

Kan iemand mij zeggen waarom deze nummers daar geplaatst zijn en waartoe zij dienen? PS: als je op de foto klikt zal deze vergroten en komt de foto van het glas beter in beeld.