Gekke mensen doen gekke dingen!

Ik heb lang getwijfeld of ik er in deze rubriek iets over zou zeggen, maar ik heb besloten het toch te doen. Zeker omdat ik gemerkt heb dat de rage steeds groter wordt en inmiddels in Nederland ook iets dergelijks is geopend: een bierspa!

In 2019 waren mijn vrouw en ik op stedentrip in Boedapest, Hongarije. Een prachtige stad die ik iedereen kan aanraden om te bezoeken. Maar als bierglazenverzamelaar en bierliefhebber kijk ik ook altijd rond welke bierglazen er op de diverse terrasjes staan en welke bieren er getapt worden. Dit keer kwam mijn vrouw met een onverwachte opmerking uit die hoek. Zij wees mij op een aankondiging van een bierspa in een van de wellnesscentra in de stad. Een bierspa? Ja, een bierspa. Je begrijpt het wel, daar wilde ik graag meer van weten en hebben een behandeling geboekt.

Je kon kiezen tussen een half uur of een uur. Wij gingen voor een half uur. Toen wij ons meldde kregen wij uitleg over de werking. Je kon kiezen tussen een gezamenlijke bad of een eigen bad. Dit werd gevuld met water en de ingrediënten die gebruikt worden om bier te maken: hop, mout, gerst, etc. Het zou een verfrissende werking op de huid hebben. Tevens stond naast het bad een tap en mocht je onbeperkt uit drinken gedurende de afgesproken tijd.

Ik kan iedere bierliefhebber aanraden dit eenmaal in je leven mee te maken. Het blijft als bierliefhebber echt in je geheugen hangen. En de rage slaat aan. Onlangs zelfs vernomen dat er in Nederland ook een dergelijke wellness is geopend. Dus mocht je het een keer overwegen: doen! Ik hoop dan wel dat ze heerlijk bier in de tap hebben. In Hongarije was dat Staropramen uit Tsjechië. Goed te drinken.