Hops & Barley: huisbrouwerij in Berlijn

In mei 2022 hebben Edibe en ik een weekendje Berlijn gedaan. Een prachtige stad met grote historische waarden. Een aanrader als iemand een stedentrip wil gaan doen. Maar als fanatieke bierglazenverzamelaar kan ik het tocht niet nalaten om bij de plaatselijke horeca en kringloopwinkels te kijken naar de diverse glazen die daar voor handen zijn. Al snel kwam ik er achter dat het verkrijgen van een bierglas niet makkelijk zou gaan. Of ze hadden er maar een paar van en konden ze niet missen, of ik moest maar eens terug komen als de baas er was. Het zou me toch niet gebeuren om met niets terug te komen naar Nederland...

Mijn vrouw zat wat op internet te zoeken en haar oog viel op de site van TripAdvisor op een plaatselijke hausbrauerei in de jongerenwijk Friedrichshain. En gevonden aan de Wuhlischstrasse: Haurbrauerei Hops & Barley. Onder het genot van een heerlijk, eigen gebrouwen pilsje in gesprek gekomen met mensen achter de bar. Zij verstelde mij dat de brouwerij bestaat sinds 2008 en dat ze voornamelijk brouwen voor eigen gebruik in de ruimte naast hun eigen kroeg. Uiteraard kon ik het niet nalaten om over mijn verzameling te vertellen en over de website waar al mijn glazen op staan. Ze vonden het erg interessant.

Ik heb uiteindelijk de brouwerij/kroeg met 3 glazen van deze plaatselijke brouwer: 2 gangbare glazen waar steeds in werk getapt en 1 glas die zij als voorbeeld hadden laten bedrukken. Uniek dus. Als dank heb ik ze beloofd dit verhaal er bij op de site te zetten. Bij deze!