Verzameling van verzamelaar overgenomen

Mede door mijn site op internet heb ik inmiddels een aardig bestand aan contacten weten op te bouwen. In binnen- en buitenland. Allen met een relatie tot bier, bierglazen, bierglazen verzamelingen en bierliefhebbers. Lotgenoten dus. En helaas zijn er onder hen ook bierglazenverzamelaars die (moeten) stoppen met hun verzameling om diverse redenen. Jammer, maar dan is er ook wel weer het gelukt dat ik die betreffende personen ooit een keer ben tegengekomen en zij mij ook onthouden hebben. En dan wordt je gecontacteerd of ik belangstelling heb ikĀ  of haar bierglazenverzameling. Helaas kan ik niet altijd ja zeggen. Dan gaat het om reguliere glazen die iedere verzamelaar al heeft en deze alleen mijn berg dubbele glazen doet verhogen. Maar soms heb ik geluk...

Dit maal stopte Danny met zijn verzameling. En Danny was onder andere gespecialiseerd in Duitse Weizenglazen van voornamelijk 0,5 l inhoud. En daar zaten echt pareltjes tussen. Prachtige Paulaner en Erdinger glazen, maar vooral een mooie collectie van Maisel Weizenglazen.

Daarom, met dit verhaal wil ook ook duidelijk maken hoe leuk en belangrijk het kan zijn een netwerk van 'gelijke idioten' te hebben opgebouwd. Het brengt je voordelen in verruiming van kennis over bieren, brouwerijen en bierglazen en het kan soms voordelen hebben als iemand stopt. Zo hoop ook ik dat als ik stop, iemand mijn bierglazenverzameling wil voortzetten. En dat ze dan in goede handen komen. Maar ja, wie wil er nu een verzameling van bijna 10.000 stuk hebben..... Mijn zoon in ieder geval (helaas) niet.