Een ongelooflijke collectie

Ik ben, om tot mijn huidige bierglazen verzameling te komen, al op veel plaatsen geweest en heb ook al veel verzamelaar mogen begroeten. En nog steeds val ik van de ene verbazing in de andere. Zo ook nu weer. Ik heb in een eerder artikel geschreven dat er verschillende manieren van bierglazen verzamelen mogelijk is. Zo spaar ik alle glazen over de wereld al er maar een officieel biermerk op staat. Je kunt ook kiezen voor alle bierglazen uit een specifiek land, het verzamelen van bierglazen van een bepaalde brouwerij of juist 1 biermerk. Dat laatste was nu weer het geval. Ik sprak met de eigenaar van Cafe De Beyerd in Breda, Nederland. Dit cafe brouwt eigen bieren en heeft in het verleden een hele nauwe samenwerking gehad met de brouwers van 3-Hoefijzers bieren. Bijkomstig was dat de vader van de twee broers die het cafe nu runnen begonnen is met het verzamelen van de glazen die uitgebracht werden. Ik liet weten bierglazen te verzamelen en toonde hem mijn verzameling via mijn website. Hij liet weten ook glazen te verzamelen en vroeg mij even binnen te komen kijken. Mijn mond viel open! Een zeer zeldzame grote verzameling van bierglazen die door 3-Hoefijzers is uitgebracht.
Een groot deel van deze bierglazenverzameling bestond uit de glazen met spreuken die uitgebracht zijn tussen 1957 en 1963.
Van deze spreuken-glazen ontbreken er slechts 2 (!). Hij liet weten er veel voor over te hebben om de serie compleet te krijgen. Als ik ze had gehad had ik nu iets gedaan wat ik normaal niet zou doen: ik zou ze aan hem hebben gegeven. Zo uniek vind ik dit. Maar helaas, ze ontbreken ook in mijn bierglazen verzameling. Mocht iemand dit lezen, deze 2 glazen hebben en er vanaf willen: maak deze kastelein blij aub. Het betreft een lang glas op voetje, rood-wit opdruk, goudkleurige rand met de tekst "Een best paard heeft vier hoefijzers voor zijn werk, 't beste bier heeft Drie Hoefijzers als merk!" en een gewoon glas, rood-wit opdruk, goudkleurige rand met de tekst "Drie Hoefijzers... is meer dan genoeg voor een paard van standing!".
Je kunt bij cafe De Beyerd ook terecht voor een heerlijk speciaalbiertje!