Wat is het nou?

Ter Dolen bier werd voor het eerst gebrouwen in 1994. Dit gebeurde in Kasteelbrouwerij De Dool, in het Belgisch Limburgse Helchteren. Nog niet eens zo oud dus. Ze begonnen met Blondbier, als snel gevolg door de andere bieren Tripel, Kriek en Donker. Zeker de Blond en de Tripel vind ik heerlijke biertjes waar ik echt van kan genieten.

Omdat het hier om een biermerk gaat horen natuurlijk de bijpassende bierglazen ook in mijn bierglazenverzameling. Op het moment dat ik dit schijf heb ik 8 verschillende glazen van dit biermerk in mijn verzameling. Tenminste, dat dacht ik. Tot dat ik op een van de glazen een aanpassing zag: Ter Doolen, dus geschreven met een dubbele o. En dit terwijl op andere glazen Ter Dolen staat gedrukt, met een enkele o. Toch gaat het om hetzelfde biermerk gezien de afbeelding van het Kasteel Den Dool die op alle glazen hetzelfde afgebeeld staat. 

Het zal wel een gewone naamswijziging zijn geweest die ze hebben doorgevoerd, maar ik vond het toch noemenswaardig om het ook onder de aandacht te brengen bij andere verzamelaars. Weer een aandachtspuntje om naar te kijken als ze op zoek zijn naar bierglazen om de verzamelingen uit te breiden.

P.S.: als iemand weet waarom deze naamswijziging is uitgevoerd hoor ik dit graag. Tevens de vraag wat was er eerder; Ter Doolen of Ter Dolen. En zal dit uiteindelijk ook weer delen met andere bierglazen verzamelaars.