Glazen met afwijkende naamsbedrukking

In mijn bierglazenverzameling, met momenteel ruim 5900 verschillende bierglazen, heb ik enkele glazen die in naam afwijken van de andere glazen. En toch denk ik dat ze van dezelfde brouwerij afkomen. Om het te verduidelijken heb ik 2 voorbeelden: Skol (Skoll) en Dommelsch (Dommels).

Een van de oudere logo's van Skol is het gele rondjes met de rode tekst 'Skol' er in, gevolgd door het woord 'bier' of 'beer'. Ik ga er hier van uit dat de ene bedrukking voor de Nederlandse markt en de andere bedrukking voor de buitenlandse markt was bedoeld. Toch heb ik 1 glas gevonden die afwijkt van alle andere glazen. Dit afwijkende bierglas heeft het woord 'Skoll' er in staan, dus met dubbel l. Nu weet ik dat er in België bij Brasserie Le Coq d'Or in Verviers ook een Skoll Pilsener is uitgebracht, maar dat logo is geheel afwijkend van het gele rondje van Skol uit Nederland.

Het tweede aparte bierglas die in mijn bierglazenverzameling terug te vinden is, is het glas van Dommels. Ja, ik heb eerst goed gekeken of het glas niet versleten was omdat alle andere glazen van dit biermerk geschreven worden met -sch op het einde. Dommelsch dus. Het logo is verder identiek en dus duidelijk onmiskenbaar van dezelfde brouwerij. Maar waarom dan deze ene afwijking? Waarom het ene glas 'Dommels' en alle andere glazen 'Dommelsch'?