Hoeveel Buckler 92 Sportief glazen zijn er?

Eind vorige eeuw kwam Heineken met een alcoholvrij (alcoholarm) bier op de markt onder de naam Buckler. Dit merk heeft echter niet lang bestaan. Nederland was nog niet echt toe aan alcoholvrij bier. Dat was niet echt. Dat mag de naam bier niet dragen. Dat was niet stoer. Mede door toedoen van cabaretier Joep van het Hek, die Buckler in zijn optreden 'afbrandde', werd het bier niet langer meer gebrouwen.

Of Heineken de tijd ver vooruit was, of Nederland het alcoholvrij bier niet wist te waarderen, of Buckler echt niet te drinken was laat ik allemaal in het midden. Die vragen vind ik als bierglazen verzamelaar allemaal niet van belang. Het gaat mij immers om de uitgebrachte glazen van biermerken. En ik laat alcoholvrij bieren wel hieronder vallen.

Heineken wilde vooral het alcoholvrij bier promoten bij sporters en sportverenigingen. Neem na het sporten gerust een pilsje, maar dan wel alcoholvrij. Het is gezond en je kunt gewoon in je eigen auto naar huis rijden. Mede hiervoor is er een serie bierglazen gemaakt met aan de voorkant de naam 'Buckler' en '92 Sportief' (dus ik denk uitgebracht in 1992). Op de achterkant zie je sporters actief in verschillende sporten. Dit middels een tekening. Ik heb inmiddels een 5-tal verschillende glazen/sporten, t.w. voetbal, volleybal, hockey, tennis en atletiek. Nu is mijn vraag of dit ze allemaal zijn, of dat er misschien nog meer sporten op de glazen terug te vinden zijn. Mocht iemand dit weten, laat dan even een berichtje achter via de contactpagina. Ik ben benieuwd!